PUSTOLOVSKI 7 DNEVNI TREKING CHAMONIX FRANCIJA, 27.julij do 2.avgust 2024

  6148


PUSTOLOVSKI TREKING CHAMONIX FRANCIJA,

7 DNI

27.julij - 02.avgust 2024

KO PRIDEŠ V CHAMONIX SE PREPROSTO ZALJUBIŠ VANJ

Alpsko mesto CHAMONIX-MONT BLANC leži v jugovzhodni Franciji na višini 1000m. Treking je namenjen pohodnikom, ljubiteljem gorskega sveta in narave. Lahko se ga udeležijo tudi ljubitelji gora z manj kondicije. Uživali boste v neizmerni lepoti Chamonija, se približali najvišjemu vrhu evrope Mont Blancu in občudovali bisere gorskega sveta. Spoznali boste neizmerno lepoto Chamonija in njegove okolice.
Kratek opis trekinga: V zgodnjih jutranjih urah se z Nove Gorice (ali po dogovoru) odpeljemo proti Chamonix-Mont Blanc. Namestimo se v apartmaje, kasneje se odpravimo na ogled mesta in okolice.
Drugi dan se odpeljemo do mesta Argentiere. Z gondolo se peljemo na Croix de Logan 1973m in nato peš do ledenika Argentiere, kjer imamo spektakularen razgled na kaskado serakov. Po končani turi gremo še do švicarske meje in se po prelepi gozdni poti sprehodimo do mogočnega slapa in kaskade de Berard.
Tretji dan sledi vožnja z gondolo na hrib Prarion, s katerega imamo prelepe razglede. Sustimo se do železniške postaje in sedemo na atraktivni gorski tramvaj Mont-Blanc do postaje Nid d*Aigle 2372m.
Pričnemo vzpon do bivaka, ki je na poti za na Mont Blanc. Naslednji dan nas čaka posebna avantura. Z gondolo se vzpnemo na Aiguille du Midi 3842m, ki je že več kot 50 let svetovna atrakcija. Vrnemo se na srednjo postajo in gremo peš do ledenika Mer de Glace. Če bo čas se spustimo v ledeno jamo, kjer nas čaka več kot 400 stopnic dol in gor. Peti dan se odpravimo na južno stran nad Chamonijem. Z gondolo se vzpnemo do Plan to Praz in do Le Brevent 2525 m. Naprej se peš odpravimo do jezer Le Brevent in do spodnje postaje Plan to Praz. Popoldne se odpravimo še v vasico Le Tour in se z gondolo odpeljemo na vrh Charamill 1850m. Glede na utrujenost se lahko vrnemo z gondolo ali pa peš do srednje postaje. Šesti dan se odpravimo do La Flegere in naredimo krožno turo do alpskih jezer LAC BLANC ali Lacs des Cheserys . Zadnji dan se v dopoldanskem času vračamo v Slovenijo.

Treking in planinske ture so nezahtevne, lahke hoje 4-6 ur/dan. Prilagodimo se skupini udeležencev. Glede na vremenske in snežne razmere se lahko program delno spremeni.

Cena: Priprava, organizacija, vodenje in strošek vodnika z mednarodno licenco UIMLA 7 dni - 300€/osebo

Ostali skupni stroški:

  • Namestitev v mestu Chamonix v dvosobnem apartmaju.
  • Prevoz, cestnina, plačilo tunela, parkirnina
  • 5-dnevna karta za gondolo, žičnico in zobato železnico

Se seštejejo in delijo med goste. Info cena 690/osebo (min 5 - max 8 oseb)

SKUPAJ: 990€/osebo
V skupne stroške ni vključena prehrana. Kuhamo si sami (okoli 50e), nekaj hrane vzamemo s seboj.

V ceno ni všteto osebno zavarovanje za tujino, priporočamo še PZS članarino

Prijava do 25.junij 2024 na alenka.luznik@gmail.com tel. 051 387 864. Ob prijavi se plača 300E akontacije.
TRR: SI56 1915 5501 2292 327 (Alenka Lužnik S.P., Krn 24, 5222 Kobarid).
Sklic: 00 072024

 Foto

Socialna omrežja


Pohodništvo, Gorništvo

Trekingi

Pohodništvo za družine

Tečaji

CENIKI

IZJAVA in Splošni pogoji o poslovanju